Team Racking

En blogg som ska ge inblick i Team Racking. Vi tävlar i sportkörning med ponnyn Landlyst's Monette ett guldbelönat New Forest sto. Sponsrade av: Selar.se, tränar och tävlar med ideal selar! JABA, stallinredning och allt annat till ditt stall!

På G

Publicerad 2015-04-15 21:55:07 i Allmänt

Mycket som är på gång och det känns som allt ökat en växel bara för det blev lite vårväder förra veckan. Nu är det återigen regn och blåst så inget vidare träningsväder.
Nerverna inför svårklass debuten har börjat göra sig påminda. Har en MSV tävling till innan jag skiftar focus till det. Vist ligger det där och vi tränar galoppfattningar när vi är ute på våra turer men snart ska vi börja trimma in programmet på riktigt!😄

I helgen som var tränade vi för Paul Mowbray för första gången. Tyckte det fungerade bra och ska nog köra för honom fler gånger. 
Det roligaste med träningen är att Monette nu har alla gångarter som krävs. Hon behöver bli ännu starkare för att kunna föra dem ännu bättre men de finns där! Tänker främst på travprogrammet där samlad trav, arbetstrav, mellantrav OCH ökadtrav finns!! 😍


På söndag är det då dags för tävling ingen målet är att förbättra straffen från sist då jag hade 55 straff. Hade gärna sett att jag kom under 50 straff men vi får se! Noggranna vägar, fina övergångar och rätt ställd häst kan fixa det MEN man vet aldrig vad som kan hända på tävling!


Dags att sova!

Kram!

FYS-träning

Publicerad 2015-04-10 21:38:06 i Allmänt

En känd ryttare i Sverige anser att eftersom man kräver att hästen ska vara elitidrottare ska även du som ryttare, eller som i mitt fall kusk, även ska vara vältränad.

Tyvärr tycker jag att det förekommer väldigt många otränade i våran sport. Beror nog på att vi inte "behöver" ha så bra kondition då vi sitter still på vår kuskbock!

Men har ni tänkt på att genom konditionsträning förbättrar du syreupptagningen vilket påverkar din koncentrations förmåga?!

Jag har väldig tur då vi på mitt jobb har lagt stor fokus på ryttar FYS. Att våra elever förstår redan nu hur viktigt detta är. Genom detta får jag träna på arbetstider tillsammans med mina elever. Att se elever bli bättre och se deras glädje när de klarar att springa i sin takt den slingan vi valt är en riktig sporre!  
Tror att just detta med ryttar(kusk) FYS kommer växa sig starkare!

I just denna anda var jag ute på en löparrunda på eftermiddagen! Var fantastik väder ute och synd att slösa bort det på stillasittande!
Monette fick sig en ridtur i skogen på förmiddagen tillsammans med stallkamraten Stella med sin ryttare Alice!

Kram!

Sponsring..

Publicerad 2015-04-08 17:29:34 i Allmänt

Ja vi håller på och reder i detta ordentligt så det ska bli ordentligt klart innan riktiga aäaongen drar igång. 
Det finns lite nyheter men kommer återkomma om dem när det väl är helt klart. Hoppas att det ska bli det nästa vecka! 

Bil och släp är självklara reklampelare för Team Racking så det ska in och monteras fler dekaler på dem. 
Sedan kommer vi, Daniel & Jag, bära olika profilkläder på träning och tävling. Det kommer med all säkerhet även förekomma profilkläder även till vardags! 

Tycker verkligen att det är helt fantastiskt att det finn människor där ute som vill stötta just oss!
Är otroligt tacksam till dem!❤️
Jag jobbar dagligen med att ge tillbaka till dem genom reklam och rekommendation!  

Jag står bakom det jag pratat varm om skulle inte kunna tänka mig att göra reklam för något jag inte tror på! 

Kram!

Års debuten!

Publicerad 2015-04-06 22:33:45 i Allmänt

En mycket trevlig tävlingsdag till ända! 
Ponny är ju bara helt fantastisk att ha med sig på tävling! Hon ver precis vad som förväntas av henne. Står snällt uppbunden vid transporten när Daniel och jag lastat ur vagnen!
Finns inte ord för hur mycket denna lilla ponny betyder för mig, hon är verkligen en familje medlem för både mig pch Daniel. Daniel är nog mest känd hos Monette som godis/mat mannen då det i regel brukar dyka upp något ätbart i hans närhet 😉 

Åter till tävlingen! 
Dressyren gick bra lite ringrostig och ovannam till programmet, nytt MSV 2015. 
Precisionen gick bättre än vad jag trodde när jag var klar. Trodde jag haft flera bollar ner men tydligen så låg alla kvar men tyvärr vart det tidsfel och en andra plats där.


Nöjd kusk och som vanligt fantastisk ponny!!

Kram

Dagen före tävling!!

Publicerad 2015-04-05 21:06:52 i Allmänt

Imorgon så ska vi åka på årets fösta tävling i Laholm!! Ska bli så himla roligt och se hur vi utvecklats! Idag blev det även årets första ordentligt bad för Monette, behövs nog några fler schamponeringar innan hon känns helt ren 😄 

Jag startar min dressyr 14.55 imorgon vilket gör att vi ska åka hemifrån vid 11. Skönt då Monette kan få gå ut i hagen en stund, även fast risken är stor att hon skitar ner sig så är hon mer harmoniskt om hon får gå ut.


Selen putsades igår vilket gjorde att jag nu kunde packa in den i skåpet i släpet direkt. Dessutom så står vagn och lyktor redan i bilen!


Kvar till imorgon är knoppa och göra henne extra fin! 
Dessutom ska bl.a. Tävlingskläderna packas med också! 

Kram!


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela