Team Racking

En blogg som ska ge inblick i Team Racking. Vi tävlar i sportkörning med ponnyn Landlyst's Monette ett guldbelönat New Forest sto. Sponsrade av: Selar.se, tränar och tävlar med ideal selar! JABA, stallinredning och allt annat till ditt stall!

Ny runda!

Publicerad 2015-05-31 22:19:49 i Allmänt

Vart ett ridpass igår (lördag) då vädret inte var att lita på, blåst/sol/regn i en ända stor röra. Tycker det är sådär att köra i regn, framför allt spänna för och spänna ifrån! Ibland kan man verkligen sakna stallet uppe i Östergötland, där hade jag en från- och avspänning under tak!
Jaja har absolut inget ett klaga på nu för tiden här heller. Monette bor ju granne med oss och bor som en prinsessa!
Kollade iaf in en väg som jag spanat på innan, både när jag passerat och på kartan. Det jag fann var en helt fenomenal runda på nästa 9 km!

Sååå nöjd!! 
(Kolla in Max hastigheten 😜)

Idag blev det samma tur fast bakvänd pluss en liten extra tur för att kolla in ännu en väg som gick norrut!! Ännu mera fantastisk grusväg mjuk och fin efter regnet som kommit! 
Idag blev rundan med all säkerhet mer än milen och ponnyn pigg och glad in på stallplan efteråt! Tror inte hon skulle erkänna sig trött någonsin! 

Imorgon är det dags för intervall träning igen!

Natti natt!
Kram

Hej!

Publicerad 2015-05-24 16:02:16 i Allmänt

Vi klämde in en tävling till innan NM. Blev lite långt emellan annars så vi åker ner till Flyinge igen och kör en LA för rutinens skull. Förstår att det kan tyckas lite underligt att gå ner två klasser men det är av en hel del anledningar till att vi gör det. Bland annat..
1. Den tävlingen ligger väldigt bra i tiden och passar in bra mellan andra saker som också ska ske under kommande period.
2. Detta är Monettes andra säsong så att hon kan få en lättare uppgift stärker hennes självförtroende.
3. Vi har en helt annan ponny i maraton än vad vi haft innan så vi, alltså Daniel och jag, känner att vi behöver bekanta oss lite närmare med racer ponny innan NM. 
4. En chans att träffa Team MR på tävling oh hänga med dem!❤️

Och så är ju Flyinge en väldigt trevlig tävlingsplats!! 

Kram

Vilken debut!!

Publicerad 2015-05-18 09:10:33 i Allmänt

Hemma och tillbaka på jobbet efter en helg på Flyinge! 
Debuten gick helt klart över förväntan och körde mitt livs roligaste maraton!! Men en sak i taget vi börjar med torsdagen då jag körde pay and drive. Bra att få köra igenom programmet på rätt bana innan det är dags för det riktiga. Gick egentligen helt okej med lite missar. 
Eftermiddagen tillbringades i maratonhindena och både Daniel och jag fick väldigt bra känsla i nästan alla hinder redan då. Kändes som man kunde dem direkt. 
Fredagen bjöd på strålande solsken vilket man uppskattar när man har putsat upp allt så det blänker! 
Hade starttid 16.14 så vi tog ett varv i hindrena på förmiddagen. Tittade igenom sträckan och tog hindrena i rätt ordning. Inga konstigheter utan nu var vi laddade inför lördagen!
Dressyren då, jo hade mycket bättre känsla och det flöt på. Tyvärr även här några missar men kände ändå att vi är på god väg och var ändå inte så mycket efter landslagstruppen som tog hem de tre första placeringarna. Slutade alltså på en fjärdeplats!! 

Maratondagen!! Starttid 11.51, var spänd/nervös/illamående fram tills jag fick börja göra iordning Monette. Var tvungen att göra något hela tiden så höll jag nerverna i ordning och kunde ladda. Daniel laddar genom ryggläge i bussen, inte nervös alls! 

Och vilken maraton det blev!!! Inte viste jag att man kunde ha så roligt!! Monette var med på noterna hela vägen och vi dundrade in på en TREDJE plats!!  
Måste bara få henne och hejda sig lite på sträckorna, lite väl nära mintiden om jag själv får bestämma! 😄 Daniel sa ändå till mig men lyssnade nog inte tillräckligt noga när han försökte hejda oss! Monette är ju absolut ingen häst man måste driva på utan hon driver som bara den hela tiden själv!

Vi var snabbast i hinder 3, mitt favorit hinder, cementrören, numera kallas det sagoslottet! Fantastiskt hinder där det bara är att gasa!!

Dag 3, sista dagen, precision inte en bolls skillnad upp till tredjeplatsen totalt. .. Som var målet. 
Målet höll hela vägen, hade ner en boll med lite tidsfel, men så hade jag marginalen på min sida!
Andraplats i precision oh tredjeplats totalt!!
Fantastisk bra helg som bara gör en ännu mera sporrad!!


Något som värmer ännu mera är att jag aldrig fått så mycket beröm från så många olika på samma helg!! Riktigt roligt att få höra att de tycker jag kör så himla prydligt och mjukt från människor man ser upp till!!❤️

Kram!

Mycket ska med!

Publicerad 2015-05-13 19:37:03 i Allmänt

Ja då ligger vi i startgroparna! Imorgon kör vi en "warm up" klass som generalrepetition inför skarpt läge på fredag. Imorgon startar vi 13.45 så kommer åka hemifrån på förmiddagen så vi kommer lagom ner tills det är dags. 
Fredagens dressyr start är klockan 16.14 så förmiddagen kommer tillbringas i hindren.

Åter till dagen. I princip allt som ska med ska idag packas in i bilen idag. En vagn är redan på plats nu ska maratonvagnen och lite annat smått och gott in också. Kan inte förstå hur mycket som ska med!!

Ponnyn är badad och färdig inför imorgon. Kommer knoppa henne hemma innan vi åker ber till Skåne. Skönt också att hon får en stund i hagen, försöker hålla den rutinen att hon. Får gå ut en stund innan vi åker till tävling i den mån det är möjligt. Hon är en riktig rutin häst och blir rätt stressad om hon inte får gå ut om det så bara är en timme. 


Nybadad!!

Kram!

Träning

Publicerad 2015-05-08 20:24:18 i Allmänt

Tränar på med det FEI nr 9. Ett roligt program som kräver sin kusk och häst. Ett program som blir som bäst när man kör der nogrannt.
Var ner till Skåne i tisdags tilm onsdag för uppladdning och träna program hos PM horses. 
Pigg ponny gjorde det lite svårt första passet men fick till det till slut.

Planerad generalrepetition på söndag på skolans gräsbana. 

Bilen är även färdig med sponsorerna vi hittills lyckats samtal ihop. Stolt och glad att fått ihop ett par stycken som tror på just oss! 


Återkommer med bild på hela ekipaget!

Kram

Mycket har hänt oh mycket ska hända..

Publicerad 2015-05-04 16:51:29 i Allmänt

Mycket dåligt att jag inte bloggat på en låång stund. 

Tävlat har vi gjort bra här det gått! Körde igång med MSV och allt har gått enligt plan. 

Den maraton bi kört i Åstorp den 26 april gick strålande bra! Vi hade bestämt oss från början att köra så mjuka vägar som det var möjligt och köra mer dressyr i hindren. Vi har nog aldrig kört en sådan fin marton innan och fick med oss en blå rosett vilket jag bara såg som en bonus! 

Just nu håller vi på att ladda om för SVÅR klass debuten som sker Kristihimlesfärds helgen! Lite mer än en vecka kvar tills dess. Imorgon eftermiddag beger vi, jag och Monette, ner till Skåne för träning under söndagen för Paul. Dags att plugga dressyrprogram! Ska bli super kul att få köra svårklass proframet igen! 

Ha det gött!

Kram


Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela