Team Racking

En blogg som ska ge inblick i Team Racking. Vi tävlar i sportkörning med ponnyn Landlyst's Monette ett guldbelönat New Forest sto. Sponsrade av: Selar.se, tränar och tävlar med ideal selar! JABA, stallinredning och allt annat till ditt stall!

Planering planering

Publicerad 2014-03-27 22:29:56 i Allmänt

Ja nu ligge säsongen i startgroparna! Mycka ska planeras och hamna i rätt ordning så man har en glad och arbetsvillig ponny. Med Monette är det sällan något problem då hon älskar att jobba!


Har ju till min hjälp Gittan Nilsson som just i detta nu filar på säsongen 2014 åt mig. När jag ska köra mer mjölksyra, när Equiteraputen ska komma och allt allt allt... Roligt och inspirerande 😊


Det kan ju även bli perioder där vi bara rider och vilar från vagnen allt för att hålla hästen glad!

Träningen för Christer Pålsson gick väldigt bra! Jobbade med takt och tempo. Focuset låg mer på mig som kusk. Halvhalter rak på rakt spår och så vidare. Roligt att ha en individ som man kan jobba med de små sakerna!



Träning är rooooligt

Publicerad 2014-03-01 21:20:26 i Allmänt

Större delen av dagen tillbringades på Mörrums fina anläggning där vi tränade för Anne-Christine Arvidsson. Hon är den ena halvan av Sveriges genom tiderna bästa ponny ekipage. 


Den andra halvan heter Övarps Knut.



Min bliviande mästerskaps ponny gick som en klocka genom hela passet. 


Klart att hon blev lite trött mot slutet. Hon är inte så van att gå i ridhus, det blir mycket vända men drivet släpper inte madame i första taget. Jobbade på mycket stora vägar för vänsterbaks skull.



Det som händer bär hon blir trött är att hon dippar in mulen då måste man vara snabb med att lätta mer och ge henne mera plats. 



Riktigt kul att känna kraften och trycket som finna i henne. Lydig med tömtagen bara jag är med och förbereder och visar vägen 😊 Hon gör ju inte allt själv... Än! 



Skönt att fått ett kvitto att man är på rätt väg bara att hålla i samma spår så ses vi snart på tävlingsbanorna! 



Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela