Team Racking

En blogg som ska ge inblick i Team Racking. Vi tävlar i sportkörning med ponnyn Landlyst's Monette ett guldbelönat New Forest sto. Sponsrade av: Selar.se, tränar och tävlar med ideal selar! JABA, stallinredning och allt annat till ditt stall!

Trevlig överraskning!

Publicerad 2015-01-28 08:44:27 i Allmänt

När jag läste tidningen på morgonen idag fick jag en trevlig överraskning!!


Inte hade jag räknat med att hamna på en tredje plats i rankingen i Blekinge! Men det gjorde jag med mina 36 poäng😄!!

En härlig start på året som känns helt fantastisk sedan innan! Hoppas kunna klättra ännu lite högre på den rankingen 2015! I år är det ju dags att gå upp i klasserna! Som jag längtar!!

Kram

Idag kom den!!

Publicerad 2015-01-23 21:02:06 i Allmänt


Min första sponsorsele kom idag!! Bra slut på denna veckan!! 
Selen kommer förstår från selar.se och är av märket Ideal Harness 
modell Lux maraton!


 En väldigt trevlig sele som nu får byta ut den lite äldre modellen jag har nu. 
Det är den på bilden här nedan 😊
Den maratonselen(!!) har den gett mig 9:or på presentation så den fungerar lika bra till dressyren!


Trevlig helg!
Kram

Dags att gå vidare..

Publicerad 2015-01-21 08:21:54 i Allmänt

Ja efter noga övervägande så kommer jag sluta träna för holländarna. Jag säger inte att jag aldrig mer kommer träna för dem men just nu känner jag att jag behöver gå vidare och träna för någon annan.
Jag kommer känna mig fram och hitta en som passar oss bäst. Jag har lärt mig massor av Rudolf och det tar jag med mig vidare i vår utveckling. 
Även fast det kan vara ett vårt beslut att ta så måste man om det inte känns helt hundra. Man börjar ju ändå bli lite gammal i gement så man vet vad man står för och inte. Framför allt vet man hur man vill nå målen!


I Blekinge har vintern kommit och det mesta blir lite mera omständigt. 
Men det är bara att jobba på och hitta på alternativ träning. Vi tar många promenader just nu 😊 då håller sig ju kusken varm också 😄😄 

Kram!

Dressyrpass

Publicerad 2015-01-17 20:38:47 i Allmänt

Ja det var ju mer än en månad sedan sist vi tränade dressyr. Skönt att komma igång igen! Tänkte mycket på vad Rudolf sagt till mig och försökte sätta det själv, gick väl sådär tycker jag. När jag körde tyckte jag ändå jag fick bra känsla med när jag sedan tittade på filmen blev min åsikt en annan. Sagt oh gjort det blir ett dressyrpass imorgon också 😃 
Hur som helst är hon super att jobba i skritten nu! Hon släpper verkligen upp nackmuskeln där den ska och för fina halter vad der gäller huvudet. Har tidigare haft problemet att hon slår upp med huvudet men det gör hon inte nu längre. 
Tyvärr då blir hon fortfarande lite spänd i traven bit vis men tycker hon är mer på sina bakben nu än innan träningen i december. Bara att träna på så ska vi få till det 😊 

Kram!

Tömkörning

Publicerad 2015-01-13 22:01:36 i Allmänt

Något jag verkligen brinner för är tömkörning så väl på våra körhästar som på ridhästarna. Just ridhästarna skulle behöva tömköras eller i alla fall jobba utan ryttare minst tre dagar i veckan. Det skull göra under för många hästars ryggar!
  

Idag stod det tömkörning på Monettes tränings schema. Vi har fått order från tränaren så det är lite nya grejer vi måste få till där Monette och jag ska hitta rätt kommunikation. Hon kändes väldigt fin och lyssnad upp bra även fast vi är utomhus på stora banan.

Här kommer några bilder på den utrustning jag använder vi tömkörning.
Så här ser hon ut. Man ser tyvärr inte huvudet men jag tömkör alltid med vanligt träns utan skygglappar. Anledningen till detta är så hon kan se mig och jag kan läsa av henne.
Jag har en gjord från Globus. På den finns det tre ringar som står upp där tömmen löper lätt igenom. Det finns även fyra liggande ringar där man fäster tömmen vid inspänning.
På tömmen, som är 18 meter, har jag satt dit hakar. Det gör att man enkelt kan ändra sin töm position utan att man behöver öppna spänne varje gång.
Jag har alltid mina tömmar delade, det ger en friare hand och mindre risk att fastna i tömmen.
Jag har även en ställare. Ett enkelt verktyg som man kan förstärka töm positionen eller mildra den med.
Jag har alltid hjälm och handskar!! 
Vid kallt väder får Monette ha ländtäcke,  detta har jag beställt från selar.se
Jag har även med mig en tömkörningspisk, min har jag köpt hos piskmakaren i Lund. 
Han gör de bästa piskorna!

Kram!




Då är vi igång!

Publicerad 2015-01-12 20:47:48 i Allmänt

Ja efter några veckor med snor i näsan på Monette gjorde vi äntligen ett ordentligt pass igen!
Det fick bli ridning då det fortfarande hinner bli kolsvart innan man hinner ut. För enkelhetens skull så valde jag att rida på huvudlaget. Monette blir betydligt mera focuserad när skygglapparna är på 😊 
Åter i vagnen kommer vi vara på onsdag som det ser ut nu. Kör helst inte då det är mörkt om man får välja😄


Så här ser hon ut nu, kanske lite väl rund på mitten men då finns det ju att bygga av 😊 
En liten köttbulle, som en kär vän kallade henne!❤️

Kram!



Kompetensbevis för Hästtransportörer

Publicerad 2015-01-05 15:34:00 i Allmänt

Japp då var en sak till klar för att kunna nå målet att åka till Danmark och tävla på valborgshelgen!

För att få transportera hästar till och från tävling krävs ett kompetensbevis. Denna lag är betydligt hårdare utomland. Så om man blir stannad i Danmark utan det får man böter vilken man gärna undviker.
Det är relativt enkelt att ta, det finns en internettkurs på SLU:s hemsida. Den tar 8 timmar att läsa igenom och svara på frågor. Sedan avslutas det hela med att man gör et slutprov som man har en max tid på 40 min. Jag gjorde det på betydligt kortare tid.

Här är länken till kursen:
http://www.slu.se/sv/centrumbildningar-och-projekt/meny/kurser/kompetensbevis-for-hasttransportorer/

Jag behöver även det kompetensen i mitt arbete då jag transporterar andras hästar i en yrkesverksamhet. Jag har sedan tidigare mitt BE kort och kände att jag hade en god bas att stå på när jag gick kursen till hästtransportör.

Ha det gött!

Sumeringa av 2014

Publicerad 2015-01-02 21:20:37 i Allmänt

Ja man kan väl börja med att säga att jag inte varit så duktig på det här att blogga, kan man ju helt klart förbättra till detta året.
 
Nyåret har passerat och hade på känn att 2015 skulle bli ett år med det lilla extra..
 

2014 år tävling och tränings säsongen gick faktiskt helt enligt planen. Hela tiden förbättra dressyr resultaten och hålla ett jämnt tempo genom resten.  Avslutade säsongen med årsbästa i dressyr med 44 straff i MSV klass. I och med detta är vi kvalde till svårklass detta året (2015).
 
Nu ligger vi i träning för kommande säsong. Allt verkar falla på plats. Har fått ett väldigt bra samarbete med tränaren Rudolf Pestman från Holland som kommer och håller träningar i Vetlanda under vintern. Så fort det blir vår och vädret tillåter flyttar vi ut på Vaggerydtravet och då tränar vi alla tre discipliner.
 
Det nyaste glada nyheten är att Team Racking har startart ett samarbete med Selar.se! Har sedan innan en Ideal Harness och trivs väldigt bra med den!
 
Började mitt nya jobb på Naturbruksgymnasiet i Blekinge i oktober som körlärare vilket verkligen är ett drömjobb! Cirkeln har slutits och nu kan jag verkligen satsa helhjärtat på sportkörning! 
 
Kram!!



 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela