Team Racking

En blogg som ska ge inblick i Team Racking. Vi tävlar i sportkörning med ponnyn Landlyst's Monette ett guldbelönat New Forest sto. Sponsrade av: Selar.se, tränar och tävlar med ideal selar! JABA, stallinredning och allt annat till ditt stall!

Mina tre hjälpmedel

Publicerad 2014-02-21 20:03:06 i Allmänt

Har fått mycket positiv respons på hur Monette utvecklats och även frågor på hur jag gått till väga att få henne sådan på 7 månader. Jag har igentligen tre hjälpmedel som gör att jag har det stöd och en översikt på hur träningen går.


Har en kalender som jag skriver upp allt som händer och vad vi gör. Är hon varm eller svullen någonstans skriver jag det. Ändrar jag något så skriver jag det och 
en utverdering efter.


Edmondo är ett program som många av oss använder. Ett bra sätt att hålla koll på hur långt man kört och hur länge.


Sist men absolut inte minnst är min coach som igentligen alltid funnits i mitt körliv mer eller mindre, Gittan Nilsson. En fantastisk hästkännare och som sitter på en otroligt stor kunskapsbank som jag har fått tillgång till. Är det någon jag funderar på eller inte förstår finns hon där! 

Så Gittan du är guld värd och jag känner mig mycket lyckligt lottad!
Stort TACK från både mig och Monette!







Vikten av skritt..

Publicerad 2014-02-20 10:09:00 i Allmänt


Efter vrickningen i januari har Monette bara jobbat i skritt rakt fram. Genom det har jag fått min tanke om hur viktig skritten är bekräftad!
Tyvärr har skritten blivit en ganska bortglömd gångart i ridsporten. Bara ett måste för att sedan kunna börja trava. Men det börjar röra sig och vi börjar inse att man inte får glömma skritten.
 

Nu efter en månads skrittande så har Monette blivit en ponny som musklar sig på rätt ställen och redo för jobb!
Kommer forsätta ha mycket skritt arbete i hennes träningsschema eftersom hon svara så bra på det. 


Så gott folk ge er ut och skritta!
 
Kram från ett grått Blekinge
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela