Team Racking

En blogg som ska ge inblick i Team Racking. Vi tävlar i sportkörning med ponnyn Landlyst's Monette ett guldbelönat New Forest sto. Sponsrade av: Selar.se, tränar och tävlar med ideal selar! JABA, stallinredning och allt annat till ditt stall!

Körning

Publicerad 2013-10-22 21:43:35 i Allmänt

Jo tack passet idag gick bra märkes att det var mer än en vecka sedan Monette sprang imellan ett par skaklar. 
Lite harig för det mesta och när hon väl kom över det skulle det gå fort har inte tid att lyssna på några halvhalter. Jaja inget att hänga upp sig på utan så är det ibland!


En bild från träningen för Marie i sommras :)

Kram 

Nytt läge..

Publicerad 2013-10-22 10:41:16 i Allmänt

I lördags var jag och Daniel iväg för att titta på ny stallplats till Monette. Det har funkat bra att stå hos Carina men nu när jag inte kommer jobba i Karlskrona så känns det onödigt att ha henne åt det hållet, österut. Det är ju nämligen så att så fort vi ska träna eller tävla åker vi västerut, så då blir det onödiga mil när man måste åka och hämta hästen för att sen vända tillbaka samma väg. 
Stallet vi ska flytta till ligger i Hasselstad utanför Ronneby. Ett lagom stort stall med fina möjligheter för träning. Det finns en stor ridbana (ca30x40 meter) som går att köra på och fina körvägar. Ett stort pluss var att de fixade så vagnarna kommer få ett eget garage vilket känns helt suveränt! 

Monette har blivit riden nu i två dagar, igår fick hon riktigt rusa ur sig så förhoppningsvis är hon lite lagom att köra nu. Det finns mkt energi i den ponnyn :D 

På lördag är det träning för Anne-Christine och det ska bli super kul. Jag kan tänka mig att A-C funderat över hur vi lägger upp vintern nu. 

Dags att baka lite bröd!
Kram

Sista vilodagen..

Publicerad 2013-10-16 21:15:40 i Allmänt

Tredje och sista vilodagen är nu över för Monette. Brukar i vanliga fall jogga mina hästar dagen efter tävling för att få ur slaggprudukterna ur muskulaturen och motverka träningsverk. Men med tanke på hur trött Monette var, mest psykiskt fick hon helt ledigt istället vilket har resulterat i att hon är sitt vanliga jag igen . 
Under tävlinge tappade Monette även en hel del kilon. Vissa hästar gör lätt det och tydligen är Monette sådan. Svårt att veta innan man varit iväg och nu känns det skönt att veta det innan nästa tävlingssäsong. De kilon hon tappat har hon nu lagt på dig igen vilket känns väldigt skönt! Aldrig kul när de tappar och så fort som det går på tävling. 

Imorgon ska vi ge oss ut på en ridtur i skogen. Nyttigt att göra något helt annat. Det blir två dagar skritt sen är det bara att köra igång igen. Ska fortsätta schemat som vi hade innan tävlingen, varannan dag skritt/vila och varannan dag hårdare träning. Varnar som Monette trivs väldigt bra med det!

Dags att sova! God natt!

Kram

Debut tävlingen

Publicerad 2013-10-15 12:39:19 i Allmänt

I helgen som var gjorde vi våran debut tävling på Åstorps fina anläggning.
Planen var att lotsa runt Monette genom de tre momenten för att ge henne en bra erfarenhet. Tycker jag lyckades väldigt bra med den planen och är mkt nöjd med Monette.
 
Tävlingen började i lördags den 12 oktober med dressyr och precision. Klockan 13.00 startade vi dressyren, vi spände för 12.15 så vi skulle ha gott om tid på oss att titta på omgivningarna. Tidigare på dagen och även på fredagen var vi ute och promenerade för att Monette skulle hinna se allt och inte bli rädd för något. Planen var att tömköra på fredagen men pga att vi var lite sena ner han vi inte det innan det blev mörkt.
 
Åter till dressyren. Vi körde fram en stund för att sen göra funktionskontroll, när utrustingen var kontrollerad återgick vi till framkörningen. En stund senare dök våran tränare och coach upp Anne-Christine Arvidsson som hjälpte oss sista 10 minuterna innan start. Skönt att ha någon som ger en något konkret att jobba med då man börjar känna nervositet komma krypande. En sak som jag lärde mig då är att man inte behöver stressa in på banan bara för att domaren visslat utan man har 60 sek på sig att göra sig klar. Det viste man ju innan men A-C sa till mig att lägg en eller två volter till sen kör du in och det gjorde jag. Det var länge sen jag var så förberedd när jag körde in mellan dressyrstaketen som jag var i lördags!
  Programet gick bra förutom ryggningen men det viste jag när jag körde in. Resten av programmet gick som på räls! Det var en helt otroligt känsla när jag körde ut från banan! Det här kommer bli bra!! Vi hamnade på 4:e plats. 
 
Precisionen gick lika mjukt och fint som dressyren, inga bollar ner och ingen tidstraff. Riktigt roligt att köra häst när man bara behöver styra och inte behöver fundera på hur ponnyn går :) Den fina rundan resulterade även här till en 4:e plats.
 
På söndagen, maraton dagen, var jag nervös! Det är något vi inte tränat alls mkt utan vi skulle köra dressyr i hindrena. Vi hade inte bråttom utan som jag skrev tidigare skulle Monette få en bra erfarenhet.
Det gjorde vi också och slutade på en 6:e plats.
 
Så totalt kom vi på 4:e plats, precis utanför pallplats men vad gör det när man har en stjärna!
 
Det var en mkt trött ponny som åkte hem på söndag eftermiddagen efter några timmars vila i boxen och en lång stund gräsätande med husse.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela